CIASTECZKA proste szybkie i smaczne |
JAGLANE MINI NAPOLEONKI Składniki: kasza jaglana 1 szklanka mleko roślinne waniliowe 3,5 szklanki herbatniki do wyłożenia formy i przykrycia ciasta Herbatniki przełożone kremem z kaszy jaglanej – błyskawiczne ciacha a’la Napoleonki. Trzy składniki i minimum pracy. Fajny deser dla dzieciaków. Wykonanie: 1 szklankę kaszy jaglanej dokładnie przepłukuję wodą. Zalewam 2,5 szklankami mleka roślinnego waniliowego (u mnie sojowe) i gotuję aż kasza będzie bardzo miękka (około 20 minut). W międzyczasie formę do ciasta wykładam herbatnikami. Do kaszy dodaję jeszcze jedną szklankę mleka i blenduję na gładką masę. (Jeśli lubicie bardzo słodkie desery masę możecie dosłodzić). Masą zalewam herbatniki. Przykrywam kolejną warstwą herbatników. Po ostygnięciu wstawiam do lodówki na min. 2 godziny. Kroję w kwadraty lub prostokąty. Smacznego! http://veganbanda.pl/index.php/recipe/jaglane-mini-napoleonki-z-trzech-skladnikow/ http://veganbanda.pl/wp-content/uploads/2016/02/DSC_6786_2-1024x683.jpg |