CIASTECZKA
proste szybkie i smaczne
JAGLANE MINI NAPOLEONKI

Składniki:

kasza jaglana
1 szklanka
mleko roślinne waniliowe
3,5 szklanki
herbatniki
do wyłożenia formy i przykrycia ciasta

Herbatniki przełożone kremem z kaszy jaglanej – błyskawiczne ciacha a’la Napoleonki.
Trzy składniki i minimum pracy.
Fajny deser dla dzieciaków.

Wykonanie:

1 szklankę kaszy jaglanej dokładnie przepłukuję wodą. Zalewam 2,5 szklankami mleka roślinnego waniliowego (u mnie sojowe) i gotuję aż kasza będzie bardzo miękka (około 20 minut).
W międzyczasie formę do ciasta wykładam herbatnikami.
Do kaszy dodaję jeszcze jedną szklankę mleka i blenduję na gładką masę. (Jeśli lubicie bardzo słodkie desery masę możecie dosłodzić).
Masą zalewam herbatniki.
Przykrywam kolejną warstwą herbatników.
Po ostygnięciu wstawiam do lodówki na min. 2 godziny.
Kroję w kwadraty lub prostokąty.

Smacznego!


http://veganbanda.pl/index.php/recipe/jaglane-mini-napoleonki-z-trzech-skladnikow/

http://veganbanda.pl/wp-content/uploads/2016/02/DSC_6786_2-1024x683.jpg


  PRZEJDŹ NA FORUM